Kardos Ferenc
Villanybojler szervíz
tel.: 06/ 1-228-6624
       06/30-499-6956

Ez nem a reklám helye hanem a szakértelemé!
Szolgáltatásaink
Villanybojler javítás
Villanytűzhely javítás
Hőtárolós kályha javítás

Budapest minden kerületében vállalok javítást, alkatrészbeszerzéssel is, szakszervízzel nem rendelkező elektromos készülékek szervízelését,
karbantartását. A megrendeléstől számított 2 órán belül vállalom a kiszállást, a munkák torlódásától függően legkésőbb a következő nap elvégzem a megrendelt munkát, hétvégén is!

2011. áprilisától Budapest vonzáskörzetével, Diósddal, Érddel, Törökbálinttal bővítettűk kiszállási körünket, változatlan áron!

Villanyszerelés
            Helyszíni hibaelhárítás


Vízkő

Nem más mint a vízben nem oldódó kalcium és magnézium-karbonátok keveréke, amihez egyéb pl.vasvegyületek is kötődnek, amitől aztán "szép vörösesbarna" foltokat képez. Ekkor rozsdásodik el a bojler zárófedele, lyukad ki, kezd el csöpögni.

Amíg a legtöbb háztartási gépet adalékanyagokkal lehet vízkőtleníteni, addig a villanybojler esetében ez kizáróleg mechanikai úton történik. A villanybojlerek fűtőszálait is bevonja a vízkő,ezáltal több energiát fogyaszt készüléke.

Óvja bojlerét, 2 évente vízkőmentesítse, évente ellenőriztesse a fűtőszálak állapotát! Energiát, pénzt spóról meg.Vonatkozik ez nem csak a régi, hanem az új készülékekre is.

Tippek:

Ha észreveszi, hogy a villanybojler alatt csöpög a víz, esetleg rozsdás víz, hívjon szerelőt, mivel nem csak a kádat színezi el a rozsda, hanem ez a víz a belső elektromos szerelvényekre is ráfolyik, ami zárlatot okoz, ill. a belső alkatrészek meghibásodnak, cseréjük szükséges, ami többletkiadással jár.

Ha észreveszi, hogy a melegvíz lassan, ill.kis nyomással folyik, nem a vízhálózatban van a hiba, hanem a nyomáscsökkentő, ill. a biztonsági szelep hibásodott meg.

Ha a biztonsági szelep a megszokottnál jobban csöpög, lehet hogy csak elvízkövesedett, de lehet hogy a nyomáscsökkentő hibásodott meg, vagyis a megengedett víznyomásnál - ami a vízhálózatból érkezik - a víznyomást nem szabályozza megfelelően, így a bojlerben nagyobb víznyomás keletkezik,ami a bojlertest kilyukadásához, ill. ritkán felrobbanásához vezet.

Figyeljen oda a jelzőlámpa működésére is, mivel az jelzi, hogy kap-e áramot a bojler, ill.a hőfokszabályzó működése megfelelő.

Ha a három beépített biztonsági elem: a hőfokszabályzó,hőkorlátozó és a biztonsági szelep ( ami csöpög) egyszerre romlik el, ami azért ritka,felrobbanhat a bojler.

Ha azt akarjuk, hogy a bojler élettartama megnövekedjen, ill. energiafogyasztása kisebb legyen, a hőfokszabályzóval ne emeljük a vízhőmérsékletet a maximumra.

Ideális beállítás 60-70 C fok. Magasabb hőmérsékleten a hőveszteség nagyobb, a vízlőképződés is gyorsabb.1 mm vastag vízkő akár 10%-al növelheti az energiafelhasználást. Érdemes tehát évente tisztíttani a villanybojler fűtőszálát.

Amennyiben kérdése van,érdeklődni szeretne, kérem a megadott telefonszámon hívjon fel.

Szolgáltatásaim:

villanybojler javítás,
átfolyó rendszerű vízmelegítő,
átfolyós vízmelegítő,
elektromos vízmelegítő,
forróvíztároló,
háztartási vízmelegítő,
hőtárolós vízmelegítő,
melegvízbojler,
melegvíztermelő,
vízmelegítő bojler szerelés
és javítás, Lyukas vagy nem
működő bojler szerelés,
karbantartás, javítás
Vízkőtlenítés, Anód csere,
zárófedél csere, fűtőtest csere,
Hőfokszabályzó csere,
hőkorlátozó csere,
tömítések cseréje